Uthyrningsvillkor

I samband med hyrestillfället skrivs ett hyreskontrakt där bla. följande ingår:

  • All paddling sker på egen risk.
  • Du måste vara simkunnig.
  • Flytväst måste användas vid paddling med hyrd kajak.
  • Vid försening är du skyldig att meddela oss, det är relativt bra mobiltäckning i hela området.
  • Om större skada uppstår på kajaken eller annan utrustning är du ersättningsansvarig. Kontrollera med ditt försäkringsbolag vad din hemförsäkring täcker vid skada eller förlust av hyrd utrustning.
  • Det är ditt ansvar att paddla enligt gällande sjöregler, respektera allemansrätten samt undvika fågelskyddsområdena under vistelseförbudstiden.
  • Du har ansvar för att lämna tillbaka kajaken rengjord vid hyrestidens slut. Tvättutrustning finns.

Skulle du vara i behov av assistans hjälper vi till i mån av möjlighet mot självkostnadsersättning. I annat fall måste vi hänvisa till taxibåt.

Alla uthyrning till personer under 18 år sker endast med målsmans godkännande.
 

Vi förbehåller oss rätten att neka kund att hyra kajak som är berusad eller på annat sätt uppträder omdömeslöst. Vi förbehåller oss även rätten att neka uthyrning om vi anser att kunden är för oerfaren för det rådande väderförhållandet.

Avbokning

Vi  vet att alla som bokar hos oss verkligen vill komma och paddla våra kajaker i vår vackra skärgård så därför krånglar vi inte till det extra för er. Att avboka sin planerade hyrning av kajak är förstås tråkigt men vi förstår också att det händer emellanåt att det kommer saker som t.o.m är viktigare än paddling i vägen för ert besök hos oss. Om ni bara meddelar oss så fort som möjligt när era planer ändras så är det förhoppningsvis någon annan som blir glad över att istället kunna hyra kajaken.
Förstås följer även vi läget med covid-19. Vi tar emot bokningar som normalt. Skulle det visa sig att myndigheterna i sommar avråder från vår typ av verksamhet så återbetalar vi hela ditt inbetalda belopp.
Om ni har förbetalt så kan ni här läsa hur avbokningen fungerar

Vårat ansvar

Vi  garanterar att ni alltid möts av kunnig och erfaren personal när ni bokar och även på plats när ni hyr. Tillsammans med er ska vi finna vilken typ av kajak som är bäst lämpad.
Vi som jobbar på Kajakparadiset har alla stor erfarenhet av paddling samt lokalkännedom som vi gärna delar med oss av. Grundläggande nstruktioner före ni ger er iväg på ert kajakäventyr ingår i hyrpriset. Det är en självklarhet att kajakerna och all utrustning är 100% funktionsdugliga.

Ta ditt ansvar!

Vi  har en unik skärgård som vi alla skall vårda på bästa sätt. Vi förväntar oss att ni respekterar allemansrätten och fågelskyddsområdena samt i övrigt gör ert bästa för att påverka miljön så lite som möjligt.

Flera öar betas av får eller kor. Tälta absolut inte på en sådan ö om den är liten och ni stör djuren. Att gå iland för att klappa djuren brukar oftast vara okej, var dock observant att det sker helt på djurens villkor.